top of page

Σχετικά με την Νανοτεχνολογία

Τι είναι η Νανοτεχνολογία ?


Η Νανοτεχνολογία είναι μία νέα επιστήμη η οποία στα επόμενα χρόνια θα ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Η Νανοτεχνολογία σήμερα εφαρμόζετε

 

 • Στην Ιατρική με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα , σε λίγο καιρό ασθένειες πού μέχρι χθες ήταν ανίατες θα καταπολεμηθούν.

 • Στο Διάστημα για προστασία των διαστημικών σταθμών

 • Στην πληροφορική όπου νέες γενιές επεξεργαστών κατασκευάζονται και θα ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

 • Σε καταναλωτικά προϊόντα τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό με στόχο να κάνουν την ζωή των ανθρώπων καλύτερη , και ασφαλέστερη.

Τι είναι το Νάνο ?

Το Νάνο είναι ένα σωματίδιο σε υπερβολικά μικρό μέγεθος.1 Νάνο ισούται με το 1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου ή με 1 μήλο απέναντι στην Γή ή αν κόψουμε μία τρίχα από τα μαλλιά μας κάθετα σε 50.000 τεμ.

lotus-effect.jpg

Πώς ήλθε στην ζωή μας η Νανοτεχνολογία ?

Η φύση στα φυτά πρώτη εδώ και εκατομμύρια χρόνια χρησιμοποιεί την Νανοτεχνολογία. Έχετε δει όλοι σας τις γνωστές δροσοσταλίδες πού υπάρχουν στα φύλλα των δένδρων όταν βρέχει. Αυτές τις δροσοσταλίδες έβλεπαν οι επιστήμονες και δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς δημιουργούνται και ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης τους. Τα τελευταία χρόνια χάριν στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου ESEM , οι επιστήμονες αφού μεγέθυναν τα φύλλα κατά πολλά εκατομμύρια φορές , κατάφεραν να αντιληφθούν πώς δημιουργείτε αυτό το φαινόμενο. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τα φυτά για να μπορούν να καθαρίζουν τα φύλλα τους από την σκόνη και άλλες ρυπαρές ουσίες ,αναπτύσσουν Νανοσωματίδια τα οποία σφραγίζουν τους πόρους των φύλλων έτσι ώστε τα ξένα σώματα να μην βρίσκουν τρόπο να σταθούν , και απλά παραμένουν πάνω στο φύλο , ενώ ταυτόχρονα δεν εμποδίζουν την αναπνοή του φυτού. Όταν τώρα βρέξει το νερό παρασύρει τα ξένα σώματα πού υπάρχουν πάνω στα φύλλα και τα καθαρίζει , την ίδια στιγμή όμως ούτε και το νερό βρίσκει πόρους να αγκιστρωθεί πάνω στο φύλλο , οπότε παραμένει και δημιουργεί τις γνωστές μας δροσοσταλίδες. Το φαινόμενο αυτό οι επιστήμονες το ονόμασαν LOTUS EFFECT

Από ποια υλικά παράγετε το Νάνο-σωματίδιο ?

Ανάλογα με τις εφαρμογές των Νανο-προϊόντων χρησιμοποιούνται και διάφορα υλικά παραγωγής μερικά από αυτά είναι Πυρίτιο , Τιτάνιο , Χρυσός ,Ασήμι, κ.α.

 

Τα προϊόντα πού διαθέτουμε εμείς τι υλικά χρησιμοποιούν?

Τα προϊόντα μας περιέχουν πυρίτιο , Τιτάνιο , Διαμάντι 

Πώς λειτουργεί η Νανοτεχνολογία στα είδη πού εφαρμόζετε ?

 

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα τα υλικά ακόμη και τα ποιο λεία όπως το γυαλί και η πορσελάνη αν τα δούμε στο μικροσκόπιο θα διαπιστώσουμε  ότι έχουν τεράστιους πόρους ,αόρατους μεν στο ανθρώπινο μάτι ή την υφή , αλλά όχι και στους ρυπογόνους οργανισμούς πού υπάρχουν στο περιβάλλον. Έτσι λοιπόν μέσα στους πόρους των υλικών πρώτα επικάθονται λιπαρές ουσίες του περιβάλλοντος, πάνω σε αυτές τις ουσίες κάθονται τα μικροσωματίδια των διαφόρων ρύπων του περιβάλλοντος και δημιουργείται η γνωστή μας βρωμιά πού βλέπουμε σε όλες τις επιφάνειες. Όταν καθαρίζουμε μία επιφάνεια με τα γνωστά χημικά το μόνο πού επιτυγχάνουμε είναι να αφαιρούμε τις βρωμιές και ταυτόχρονα να ξανά ανοίγουμε τους πόρους οπότε επαναλαμβάνετε η προηγούμενη διαδικασία για χρόνια με συνέπεια ο άνθρωπος μια ζωή να πληρώνει , να χάνει χρόνο και το σπουδαιότερο να ρυπαίνει τον υδροφόρο ορίζοντα αφού όλα τα χημικά απόβλητα εκεί καταλήγουν.

Εδώ λοιπόν η επιστήμη παρεμβαίνει και υποκαθιστά την φύση δημιουργώντας το φαινόμενο LOTUS EFFECT με τεχνικά μέσα . Δηλαδή μέσω του νερού ή του οινοπνεύματος πού βρίσκονται στα μπουκάλια με το Νανοπροιόν εκτοξεύουμε εκατομμύρια Νανοσωματίδια τα οποία έχουν την ιδιότητα να γεμίζουν τούς πόρους του υλικού δημιουργώντας έτσι μία πραγματικά λεία επιφάνεια, σε λίγα λεπτά το νερό ή το οινόπνευμα εξατμίζονται και η ψεκασμένη επιφάνεια ενώ δια γυμνού οφθαλμού δεν παρουσιάζει καμία διαφορά, κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά μεταξύ ενός προϊόντος Σφραγισμένου με Νανοτεχνολογία και ενός άλλου χωρίς. Μόνο με πάρα πολύ ακριβά ηλεκτρονικά μικροσκόπια μπορεί κάποιος να δει την διαφορά. Έτσι τώρα δεν υπάρχουν πόροι να κάτσουν λιπώδεις ουσίες πάνω στις οποίες θα επικαθίσουν ρυπογόνοι οργανισμοί. Επειδή όμως λόγω βαρύτητας αν πέσει κάποιο ρυπογόνο υλικό πάνω σε μια σφραγισμένη επιφάνεια θα παραμείνει αυτό το υλικό πολύ εύκολα μπορεί να απομακρυνθεί είτε με λίγο νερό ή με ένα βρεγμένο πανί.

Μήπως τα προϊόντα είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο ?

Κατηγορηματικά και απόλυτα όχι, τα προϊόντα μας είναι απόλυτα ασφαλή αφού σαν βάση έχουν το Νερό ή το οινόπνευμα, τα δε σωματίδια πού περιέχουν είναι ή από πυρίτιο , υλικό ευρέως διαδεδομένο στην ανθρώπινη καθημερινή χρήση ή από Τιτάνιο ευγενές μέταλλο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιατρική για πάρα πολλές εφαρμογές ή το Διαμάντι.

Με λίγα λόγια τι προσφέρουν τα προϊόντα μας...

 

 • Προστασία επιφανειών

 • Αδιαβροχοποίηση των επιφανειών (μόνωση ταράτσας , πλευρική μόνωση, υφάσματα, ξύλα κ.α)

 • Προστασία από τους ρύπους υγρούς και μη (κρασί, κουτσουλιές, ρετσίνα, άλατα κ.α)

 • Αντιβακτηριδιακή προστασία (εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων)

 • Εξοικονόμηση χρόνου (εύκολος καθαρισμός των επιφανειών και σε πολλές περιπτώσεις οι «επιφάνειες» είναι αυτοκαθαριζόμενες)

 • Εξοικονόμηση χρημάτων από την χρήση απορρυπαντικών και την φθορά των επιφανειών

 • Οικολογία διότι τα προϊόντα μας ΔΕΝ είναι χημικά και οι επιφάνειες στις οποίες έχουν εφαρμοστεί δεν χρειάζονται χημικά για να καθαριστούν παρά μόνο νερό

 • Πολύ μεγάλη διάρκεια έως και 10 χρόνια

 • Εύκολη εφαρμογή

 

Όλα τα προϊόντα είναι οικολογικά , έχουν σαν βάση το νερό ή το οινόπνευμα, είναι πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς και θεωρούνται ως ότι ποιο εξελιγμένο έχει να παρουσιάσει σήμερα η επιστήμη της Νανοτεχνολογίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 2107522728.

bottom of page